KONTAKTA MARIA

Åkerby herrgård är belägen med fantastisk utsikt över Fåsjön, åtta kilometer norr om Nora, en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Åkerby herrgård var från början ett bergsmansboställe. Under 1856-59 byggdes huvudbyggnaden ut till ett corps-de-logi, samt att man la till två flyglar. Därefter har herrgården en brokig historia där den bland annat har varit semesterhem för husmödrar. Sedan 1999 driver familjen Edberg hotell- och konferensanläggning i lokalerna och det används även för bröllopsfester. För er som gifter er här finns det möjlighet att ha vigseln i den parken som omger Åkerby Herrgård, ni har även nära till Nora kyrka som är byggd i nyromnsk stil. Enligt en legend jag fick höra när jag var yngre och växte upp i Nora så fick två tjurar dra en sten in i staden och där de stannade byggde man kyrkan, oavsett om det är sant eller inte är det en intressant anekdot.

Drygt 3 mil söder om Nora ligger Örebro där det finns en väldigt vacker stadspark i den Wadköping. Det är en utmärkt plats för First look och porträtt för den som väljer att istället vigas i en av kyrkorna inne i Örebro. Här ligger bland annat Hovsta kyrka som är en murad långhuskyrka, vars västra del bär rester från en kyrka från 1100-talet. Kyrkan är väldigt ljus och luftigt, nästan som en dröm för oss bröllopsfotografer.

Johanna & Guido bröllopsdag startade med förberedelser med frisör och make-up för att därefter fortsätta med First look och porträtt i Wadköping innan det var dags för vigsel i Hovsta kyrka med efterföljande gratulationer på kyrktrappan. Paret möte sedan upp gästerna för brudskål och bröllopstårta (!) vid Åkerby herrgård. Eftersom bröllopsgästerna kom från flera delar av Sverige såväl som utomlands så var det ett sammelsurium av språk som hördes under minglet. 
Under bröllopsmiddagen passade brudparet även på att ta en paus för en porträttfotografering under solnedgången med utsikt över Fåsjön.

JOHANNA & GUIDO

BRÖLLOP ÅKERBY HERRGÅRD

Vigsel åkerby herrgård

Bröllopsfest Åkerby herrgård