KONTAKTA MARIA

Gimo herrgård är en vacker herrgård som ligger mitt i de norduppländska skogarna granne med vackra Gimosjön. Huvudbyggnaden på herrgården är uppförd av sten och är ett vitputsat tvåvåningshus sammanbyggt med två lägre flyglar. Gimo herrgård är den första gustavianska herrgården i Sverige - uppförd redan på 1760-talet. I dag används Gimo Herrgård som kurs- och konferensgård samt för att fira bröllop. Här finns 88 rum och sviter och gott om vackra lokaler för bröllopsmiddag och fest. Föreställ er att alla bröllopsgästerna, klädda i färgglada saris, tågar in med brudgummen på en egenbyggd bärstol under dans, sång och skratt. När de närmar sig den vackra platsen utomhus i den lummiga trädgården där vigseln snart ska ske stannar alla till och placerar sig med lagom avstånd mellan varandra för en perfekt synkroniserad dans. Precis så började Tanvi & Patriks bröllop. 
Men innan det var dags för gästerna att tåga in under karnevalsliknande omständigheter så gjorde bruden och brudgummen sig i ordning på olika platser i några av Gimos vackra salar innan det var dags för first look och porträttfotografering. Som ni kan se hade både bruden och brudgummen tatuerats med henna som traditionen bjuder.

Men åter till vigseln. 

Efter att ”tanterna” placerat en röd ”bindi” - ett rött märke i pannan i Patriks panna så möts han av vigselförättaren och sina och Tanvis föräldrar under vigselplatsen där ceremonin startar. 

Efter en stund är alla redo för att möta bruden som kommer gående tillsamman med sin bror klädd i en fantastiskt vacker vit och guldbroderad sari. Under vigseln bränns det rökelse, delas det ut pengar och brudparet går sju varv runt den heliga elden (kallas sapta padi) under tiden som de ger sju löften till varandra.

Efter att brudparet hade avgett sina löften och utbytt ringar möte de sedan gästernas jubel.

För er som undrar, ni har helt rätt, det kändes precis som att vara med i en Bollywoodfilm med allt man kan önska sig.

TANVI & PATRIK

BRÖLLOP GIMO HERRGÅRD

Hinduiskt bröllop PÅ GIMO HERRGÅRD

synkroniserad dans