KONTAKTA MARIA

Bröllopsmiddag Sigtuna stadshotell

Vigsel Sigtuna stadshotell

Sigtuna

Sigtuna stadshotell är byggt 1909 på den vackraste platsen i Sigtuna stad med utsikt över Mälarens inlopp. När hotellet uppfördes kom teglet till byggnaden transporterat på pråmar och drogs sedan med kärror från bryggan för att sedan färdigställas sten för sten. Under 1900-talet var Sigtuna stadshotell välbesökt av Sveriges kungar, bland annat råkade Gustav V ut för att en gäst på balkongen ovanför råkade spilla ut mjölk på honom.


Sigtuna ligger trettio minuter från såväl centrala Stockholm som Uppsala och med bara 15 minuters restid till Arlanda. Sigtuna ligger vid Mälaren och är en av de tre första anlagda städerna i dåvarande Sverige med statsrättigheter som sträcker sig tillbaka ända till 980. 

I Sigtuna finns även Sveriges första gågata och längst den finns pittoreska butiker, cafeer och restauranger.

Sigtuna passar extra bra för er som bjuder in till bröllop med gäster från flera delar av Sverige eller världen då har goda kommunikationer och ligger nära till allt.För den som önskar kan man hålla sin vigsel utomhus på baksidan av Sigtuna stadshotell med utsikt över Mälaren, det finns även ett vackert rådhus i Sigtuna samt Mariakyrkan, som är den äldsta byggnaden i Sigtuna som fortfarande är i bruk. Mariakyrkan började byggas redan i mitten på 1230-talet och invigdes på hösten 1247 även om den inte var helt klar förrän 1255.

I närheten av Sigtuna stadshotell finns även den vackra Sankt Pers kyrkoruin som kan användas för vigsel oavsett om ni vill ha en borglig eller kyrklig vigsel.På Sigtuna stiftelsen finns plats för bröllopsmiddag för upp till 68 bröllopsgäster på den vackra glasverandan med utsikt över vattnet.

Hotellet har 46 bäddar fördelade på enkel, dubbel, deluxe och svit. Önskar man övernattning för ytterligare gäster finns möjlighet att komplettera med boende på närliggande hotell.
Lokal: Sigtuna Stadshotell
Koordinering & design: Wed by us
Florist: Bloomspourmoi
HMUA: By Elin Tingelin 
Klänning: Calmius Eve
Trycksaker: Blecktorn Design
Ringar: Patrik Hansson Jewellery
MICHAELA & FRANS

Bröllop sigtuna stadshotell