KONTAKA MARIA

Hammerska ladan

Furusund

Gamla pensionatet på yxlan

Yxlan

bröllop stockholms skärgård

stockholms skärgårdStockholm skärgård är en arkipelag i östra Mellansverige, till störst delen belägen längs Stockholms läns kust. Stockholms skärgård är den största skärgården i Sverige och den nästa största i Östersjön. Stockholms skärgård brukar delas upp i två huvuddelar. Den norra delen som inkluderar bland annat Vaxholm och Norrtälje och den södra delen som inkluderar bland annat Dalarö och Nynäshamn.Det finns flera vackra platser och öar för bröllop i Stockholm skärgård, utöver Yxlan och Furusund som finns med på de här bilderna är Dalarö, Ljusterö och Sandhamn exempel på fina öar för bröllop.En av öarna i Stockholm skärgård är Yxlan. Det är en långsmal, skogsbeklädd ö. Yxlan är ungefär 15 kilometer lång och en kilometer bred.Strax efter man har åkt av färjan på Yxlan kommer man till Gamla Pensionatet. Denna vackra vila har inte mindre än 8 sovrum och är perfekt för att brudparet och deras sällskap, både för övernattning före och efter bröllopet men även för att göra sig iordning inför den stora dagen. Bästa platsen för förberedelser är den fantastiska glasverandan på andra vången men underbart ljusinsläpp och vacker utsikt över trädgården.Innan man kommer till Yxlan passerar man Furusund, ytterligare en skärgårdsö i Stockholm skärgård. Här finns flera fina platser för vigsel och bröllopsfest.Hammerska ladan låg i slutet på 1800-talet i Kungsträdgården, på det ställe där Handelsbanken idag har sitt huvudkontor. Lokalen användes då som teater och hette Mindre teatern, men kallades i folkmun för Hammerska ladan, efter dess ägare Christian Hammer. 1886 flyttades ladan från Stockholm till Furusund, i Stockholms skärgård, där den återuppfördes om än i något mindre format. 

1950 flyttades Hammerska ladan för sista gången ett stycke nordväst om samhället på ön till den vackra Fagerviken. Sedan 1989 ägs Hammerska ladan av familjen Sköld och hyrs sommartid ut för festligare tillfällen.

För den som vill ha sin bröllopsfest inomhus finns plats för 100 sittande middagsgäster och utanför i trädgården med utsikt över Östersjön kan ställa i ordning för utomhusvigsel. För den som vill anlända till sin vigsel med båt finns en brygga där man kan stiga av.


AGNES & GUSTAF

Bröllop stockholms skärgård