KONTAKTA MARIA

Bröllopslandet

FEstfint

Botaniska trädgården Uppsala

Grand hotell hörnan

Uppsala är en av de äldsta städerna i Sverige och är hem både för Svenska Kyrkans ärkebiskop och nordens äldsta universitet.Här finns mäktiga byggnader, historisk och internationell arkitektur och vackra detaljer och platser som botaniska trädgården.Grand hotell hörnan i Uppsala är inspirerat av byggnader i Italien, och byggdes efter europeiska mått. Grand hotell öppnar första gången under vårvintern 1907 och blir då Uppsalas största och mest exklusiva hotell med 29 rum. Det är då även det första hotellet i Uppsala som installerat centralvärme.

Hotellets stil är tidstypisk nybarock med drag av jugend i dekoren. Fasaderna är putsade i ljus färg och har mjukt buktande gavelrösten, rikt dekorerade med ornament. De vackra balkongerna har smidda järnräcken i böljande former.I botaniska trädgården ligger det fantastiska orangeriet Linneanum som var en donation från Gustav III till Uppsala universitet. Det sägs att byggnaden har sin inspiration från den Grekiska kolonistaden Paestum i Italien. Orangeriet som stod klart i början av 1800-talet är ett av få orangerier som fortfarande används till sitt ursprungliga ändamål. 

För de brudpar som önskar så kan man ha sin vigselceremoni i botaniska trädgården framför orangeriet och det är även möjligt att ha sin bröllopsfest här inne i orangeriet med plats för 135 gäster. 

Utöver vigsel är botaniska trädgården en fantastisk plats för bröllopsporträtt och porträttfotografering och för de brudpar som gifter sig inne i eller nära Uppsala är det en perfekt plats för First look. Utöver det vackra orangeriet finns det gott om andra miljöer, bland annat köksträdgården och en av mina egna favoriter det skandinaviska fjället.För er som gifter er i eller kring Uppsala och som letar efter någon som kan hjälpa er att koordinera bröllopet, styla er vigselplats eller festlokal samt skapa en vacker brudbukett är Elin på Festfint den ni letar efter. Ett annat tips för er blivande brudar är den fantastiska duon bakom bröllopslandet som guidar er till bröllopsklänningen med stort B som är helt rätt för er.


Lokal: Grand Hotell Hörnan
Koordinator & Florist: Festfint
HMUA: MirjaMira Make-Up
Klänning: Bröllopslandet
Herrkläder: Rolans herrmode
Tårta: Bakverket av J
Bakverk/lunch: Güntherska 
Smycken: Patrik Hansson
Trycksaker: Blecktorn design


TOVE & YOHAN

bröllop grand hotell, uppsala