KONTAKTA MARIA

Linnéträdgården – en fristad i Uppsala Linnéträdgården var den första botaniska trädgården i Sverige som grundades 1655 av Olof Rudbeck den äldre. Den är anlagd i fransk stil och är en rekonstruktion efter Linnés och Carl Hårlemans botaniska trädgård från 1745. Idag är ca. Här odlas 1300 arter Alla kända för att ha odlats av Linné och ordnat efter hans eget system Linnéträdgården är en oas gömd bakom ett staket på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala. Botaniska trädgården, med Carl Linnés professorsbostad, utställningar, café och butik är öppna från början av maj till slutet av september. Inne i Linnéträdgården ligger ett orangeri som hyrs ut för fest och bröllop och under en fantastisk höstdag i september så firade Jonas & Sofia sitt bröllop här.Men innan vi kom fram till festen så mötes vi upp i en annan av de unika miljöerna som finns i Uppsala i Linnés minne nämligen botaniska trädgården som ligger direkt väster om Uppsala slott. Första stoppet i den botaniska trädgården var Linneanum, orangeriet i botaniska trädgården. Framför Linneanum hade Jonas & Sofia sin first look och vi tog även en del porträtt samt bilder på brudföljet. 

Sedan blev det en liten utflykt bland de vackra platserna i botaniska trädgården, bland annat finns där en fantastisk köksträdgård och något som kallas skandinaviska fjället, då vi tog ytterligare porträtt. Det är otroligt roligt att kunna få så stor variation på porträtten på en ganska begränsad yta, vilket gör botaniska trädgården till ett av min absoluta favoriter för porträttfotografering i UppsalaEfter porträttfotografering smet brudparet och brudsällskapet in bakvägen till Trefaldighetskyrkan så att gästerna skulle bli överraskade när det var dags för brudparet att gå nerför altargången. Strax därefter hördes kyrkklockorna och dörrarna öppnades för brudparet. Efter vigseln möttes de av sina gäster utanför kyrkan med massor av hurrande och riskastande.

Vigseln följdes av en tipspromenad som ledde gästerna från Trefaldighetskyrkan till Linnéträdgården där det minglades och skålades innan det var dags för bröllopsmiddag.

Förresten, vem i brudparet tror ni vad tävligen om att på en minut rita den bästa hingsten?

Jonas & Sofia

botaniska trädgården 

vigsel trefaldighetskyrkan

bröllop LINNÉTRÄDGÅRDEN, UPPSALA