KONTAKTA MARIA

Alla som någon gång har varit på Gotland blir förälskade, hur ska man kunna bli något annat bland ruinerna, fåren, den vackra naturen och ringmuren runt Visby. Många är de brudpar som drömmer om ett bröllop på ön.

Ett av dessa brudpar var Mia och Alex. Eftersom Alex familj kommer från Gotland var det självklart att det var här de skulle fira sitt bröllop. De hade även lyckan att ha tillgång till en fantastisk lokal att bjuda in till bröllopsmiddag, ett fårhus som har funnits i deras familj i generationer.  Men innan bröllopsmiddagen var det vigsel i fantastiska Ganns ödekyrka som ligger i Lärbo på norra Gotland. Ganns kyrka uppfördes redan under 1200-talet men blev troligen övergiven redan på 1500-talet. Som tur var konserverades Ganns kyrkoruin 1924 och finns nu tillgänglig för vigsel. I närheten finns även Hångers källa där det sägs att Israel Kolmodin inspirerades till att skriva "Den blomstertid nu kommer", en psalm som ofta framföras vid vigslar.

Efter vigseln och mängder med gratulationer och kramar passade brudparet och jag på att besöka en av de vackra stränderna längs Gotlands kust full med vackra stenar för porträtt. På vägen mot den vackra stenladan och bröllopsmiddagen passerade vi även ett fantastiskt fält som vi såklart var tvungna att stanna vid för en liten promenad bland blommorna.Väl framme vid festplatsen mötes brudparet av ytterligare gratulationer och skålande. Därefter följde en underbar middag med fantastiska tal, god mat och massor av skratt (och lite gråt, precis som det bör vara på en bröllopsmiddag). 

Strax innan det var dags för mig att lämna brudparet och bröllopsfesten så tog vi oss ut bland åkrarna för en fotografering under Golden hour. Som tur lyckades brudparet hålla sig på vägen även om det var nära att brudgummen hamnade i diket, en bieffekt av en riktigt härlig bröllopsmiddag.

MIA & ALEX

BRÖLLOP GOTLAND

VIGSEL GANNS ÖDEKYRKA

BRÖLLOPSMIDDAG GOTLAND