KONTAKA MARIA

JENNY & MÅRTEN

BRÖLLOP KRUSENBERGS HERRGÅRD

Vigselplatser krusenbergs herrgård

Krusenbergs Herrgård

Krusenbergs herrgård har anor från 1600-talet och är döpt efter adelsmannen Johan Jespersson Cruus af Harfvila. Den gulmålade herrgårdsbyggnaden stod färdig 1802 och är uppbyggd på grunden av ett kalkstenslott från 1640-talet som tidigare stod på platsen. 

Krusenbergs herrgård ligger på en udde i Mälarfjärden Ekoln, 10 km söder om centrala Uppsala. Krusenbergs herrgård ägs och drivs idag av Sabis, ett av Stockholms äldsta familjeföretag som också driver systerhotellen Smådalarö gård och FågelbroHus.Det finns flera vackra platser runt Krusenbergs herrgård för en vigsel. Dels kan man gifta sig utomhus i den vackra äppellunden eller nere vid bryggan med utsikt över sjön Ekoln, båda platserna passar utmärkt för att sätta upp en vigselbåge och placera ut sittplatser för sina gäster. I närheten finns även kyrkorna Alsike kyrka och Skoklosters kyrka.

Om ni har vigseln nere vid vattnet så kan ni ha brudskålen i direkt anslutning till vigselplasten. Ett annat alternativ är att skåla och mingla uppe vid huvudbyggnaden.Krusenbergs herrgård har än 60 vackra hotellrum med blommiga tapeter och krispiga lakan, perfekt för era övernattande bröllopsgäster. Det finns även en bröllopssvit i en helt enskild byggnad. För bröllopsförberedelserna finns flertalet vackra salar i herrgårdens huvudbyggnad samt nere vid sjön i spabyggnaden.

I matsalen finns plats för upp till 100 sittande gäster. Det är en fantastisk lokal med vackra tapeter och gott om ljusinsläpp från alla fönster.

Vid solnedgången passar det perfekt att gå ner till vattnet vid solnedgång för bilder under golden hour.
 


När middagen är över Krusenbergs herrgård en fantastisk lokal då middagssalen är skild från de utrymmena man festar loss i efter middagen. Ett säkert tips för att få igång festen efter middagen är att investera i någon som spelar saxofon. Det finns få saker som får igång en bröllopsdans som saxofon. 

För att få mer information om Krusenbergs herrgård så kan ni läsa här.

Bröllopsfest krusenbergs herrgård