KONTAKTA MARIA

Torkade blommor i brudbuketten

Varför välja ett elopmentbröllop

Elopmentbröllop i Vemdalen

ElopmentbröllopEtt elopmentbröllop innebär att brudparet väljer att åka iväg och gifta sig på en annan plats än de själva bor. Ibland med några få gäster men ofta utan några bröllopsgäster alls. Det enda som behövs för att en vigselceremoni ska vara giltig är en vigselförrättare och två vittnen och ett av dessa vittnen kan såklart vara bröllopsfotografen. Förr i tiden likställde många brudpar ett elopementbröllop med att smyga iväg till Rådhuset eller åka iväg på en resa utomlands. De senaste åren ökar dock antalet elopmentbröllop som genomförs även här i Sverige. Dessutom är det något som börjat bli socialt accepterat på sistone - i och med pandemin har en förståelse för att brudparet gift sig utan gäster successivt växt fram. En perfekt plats för elopment här i Sverige är såklart de svenska fjällen, här finns vackra vidder, vattenfall och underbara färger. 

I Vemdalen finns gott om hotell och andra boenden. Tänk er allt från stora sviter på lyxiga Spahotell till mysiga fjällstugor och fullt utrustade lägenheter. Eller varför inte prova på att sova som en björn, i ett ide? Det finns också möjlighet till flertalet unika upplevelser som att åka helikopter, snöskoter, hundspann, häst & släde eller kanske vessla till och från vigseln.Elopment bröllop är perfekt för er som känner att ni inte är helt bekväma i blickfånget och vill minska på mängden planering inför bröllopsdagen. Bara för att man är en social och öppen människa behöver inte det likställas med att man är bekväm att dela sina innersta tankar under en vigselceremoni som många andra bevittnar. 

Det enda ni behöver boka inför er elopment är någonstans att bo samt en vigselförrättare - och ni är redo. Dock är det många brudpar som väljer att gå all in med bröllopskläder, brudbukett och corsage.
Sedan kan man alltid bjuda in till en bröllopsfest under ett senare tillfälle för att under avslappnade former fira med släkt och vänner (då får man även en extra chans att klä sig i sina bröllopskläder och fotas igen!Det finns många fördelar med att välja att antingen göra sin brudbukett helt med hjälpa av torkade blommor eller ha det som ett inslag i sin brudbukett.

Fördelarna med att välja en brudbukett med endast torkade blommor eller som de även kallas eterneller är att de kan köpas i förväg. Det kan vara extra bra om man väljer ett elopmentbröllop som är en bit bort från närmaste blomsteraffär. En annan fördel är att man inte behöver fundera på hur blommorna ska överleva en het sommardag eller en smällkall vinterdag. Och de är superlätta att transportera! Torkade blommor är också relativt billiga, men arbetet för floristen är detsamma eller kanske till och med mer arbetsintensivt p g a att man kan behöva sätta de sköra stjälkarna på ståltråd eller limma

Här kommer ytterligare förslag på hur ni kan använda eterneller under ert bröllop:

- Använd torkade blomblad som konfetti
- Gör girlanger av t ex eukalyptus och sätt i torkade blommor i olika färger – kan göras dagar i förväg.
- Ge gästerna (och er själva) en liten tygpåse med potpurri att lägga i linneskåpet som minne av ert bröllop. Doftsinnet är intimt sammankopplat med känslor och minnen. Tänk vilket underbart sätt att komma ihåg sin bröllopsdag varje gång man ska byta lakan!Florist: Norr Mälarstrands blommor
Trycksaker: Anna Göran Design
Klänning: Eleganten
Brudgummens detaljer: Dako


ELIN &ADAM

bröllop vemdalen