Jag studerade konst på universitet och har också gått en konditorskurs. Min erfarenhet av vara grafisk designer hjälper mig mycket med att designa tårtor.
I mitt hemland arbetade jag på ett konditori. Deras specialitet var att baka och dekorera unika tårtor till bröllop och events. Numera har jag ett företag i Uppsala som heter Cake By Sara.
Jag kan hjälpa dem att välja rätt smak och designa tårtan efter deras önskemål.
Det beror på tårtans storlek och omfattningen av dekorationerna, men 2-3 tårtor per vecka i genomsnitt.
Två, tre månader innan datumet blir bra men jag alltid säger så snart som möjligt så har jag tid att planera och gör skisser till tårtan. Är det inte en stor tårta kan det räcka med en månad innan bröllopet.
Att planera ett bröllopsevent är en av de uppgifter som är både roligt och stressande på samma gång. Att välja bröllopsklänning, bröllopslokal och middag eller att planera dagen för gästerna för att göra det till en minnesvärd kväll för alla – samtliga är både svåra och samtidigt roliga aktiviteter..
En av de saker som brudparet bör välja själva är bröllopstårtan, som också är en av de saker vars urval bör ägnas särskild uppmärksamhet. Förutom att den är en viktig del av måltiden kan dess vackra utseende bidra till att ställa den i centrum av en lyckad mottagning. Tårtan är en av de komponenter i bröllopet som kommer att kommas ihåg och synas på bröllopsbilderna och videorna.
Här är några tips för att välja bröllopstårta:
Var uppmärksam på väderförhållandena och platsen där bröllopet hålls. Till exempel, på sommaren, om bröllopet hålls utomhus i varmt väder, bör tårtan täckas med sockerpasta eller ganache, vilket är ett bättre val eftersom de är mer motståndskraftiga mot varmt väder. Det betyder förstås inte att man inte kan ha en tårta med smörkräm, men i så fall bör du vara uppmärksam på det utrymme du har planerat att placera tårtan på och inte placera den i direkt solljus.
Nästa punkt i valet av tårta till ceremonin är tårtprovningen. Det finns flera olikasätt man kan tänka på när man ska välja smak på tårtan. För det första, vilken typ av smak brudparet gillar eller en smak de har särskilda minnen av. En andra kan vara vilken tid på året bröllopet äger rum. Till exempel är tårtor med smak av citron, passionsfrukt och jordgubbar, olika sorters bär och vaniljkräm eller kokosnöt och ananas vara bra val för den varma sommarsäsongen. Till vintern kan kaffe, hasselnöt, choklad eller kola vara passande och minnesvärda smaker.
Att skapa harmoni i utformningen av en fest gör allt vackrare och tårtan kan vara en
viktig del av detta. Vad gäller tårtdesignen kan denna fungera som ett dekorativt nav för brudparet, kring vilken exempelvis fotografering kan organiseras. I valet av en tårtdesign kan du vara uppmärksam på flera saker. Först utrymmet där firandet hålls. Utomhus är naturen alltid den bästa inspirationskällan och man kan överväga en enkel tårta med detaljer som färska blommor med en kombination av blad.
Nästa fråga är bröllopsklänningen, som kan användas som inspiration. Detaljer som som tygdesign, veck och klädstil kan alla vara möjliga inspirationskällor när det kommer till tårtdesignen, vilket skapar en vacker harmoni.
Andra saker som kan bidra till tårtans design är brudens bukett, bröllopets blomsterarangemang eller andra element såsom dukning. Tårtans design kan baseras på färgen och stilen på blommorna, porslinet eller vad det nu kan vara.
Slutligen bör man inte lämna tårtbeställningen till den sista månaden innan bröllopet för det kräver lång tid och mycket planering att skapa en vacker och unik tårta. Så försök att beställa en tårta några månader i förväg och välj er favoritsmak.
Letar ni bröllopsfotograf? Se mer av min portfolio eller kontakta mig.
Er bröllopsdag,
vackert fångad
Bröllopsfotograf Stockholm